Brčko

Visoki predstavnik čestita Dan Distrikta

Visoki predstavnik Christian Schmidt čestita građanima i rukovodstvu Distrikta Brčko 8. mart, Dan Distrikta.

Ovo je dobra prilika da se osvrnemo na pozitivne pomake, istovremeno ne gubeći iz vida da ima još mnogo toga da se uradina poboljšanju života stanovnika Brčko Distrikta i na tome da on postane privlačniji za ulaganja i nove poslovne prilike.

Povoljan geografski položaj Brčko Distrikta, u kombinaciji sadobrom upravom, predstavlja značajan početni adut za prosperitetani dobro razvijen Distrikt. Odgovorna uprava neophodna je zanapredak i razvoj svake zajednice. S tim ciljem, stanovnici Distrikta Brčko i potencijalni investitori moraju vidjeti konkretna poboljšanja kada je riječ o pružanju javnih usluga. Želim da zahvalim prvom zamjeniku visokog predstavnika i supervizoru Distrikta Brčko Michaelu Scanlanu te rukovodstvu Distrikta na uloženom trudu i napretku postignutom u razvoju Brčko Distrikta, koji je važan ne samo za Brčko već i za cijelu BiH. Želim im još puno uspjeha u budućnosti”, rekao je visoki predstavnik Schmidt.

Visoki predstavnik je istakao svoju čvrstu opredijeljenost za razvoj Brčkog u dinamičnu i prosperitetnu zajednicupokretača cijele Bosne i Hercegovine te dodao da će pomno pratiti situaciju u Distriktu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button