RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Vlada usvojila Program utroška sredstava za obilježavanje godišnjice Distrikta

Članovi Vlade Brčko distrikta usvojili su na vanrednoj sjednici prijedlog odluke o odobravanju Programa utroška sredstava tekućih dotacija za razdoblje od 1. januara do 31. marta tekuće godine u Kabinetu gradonačelnika, a koji se odnosi na održavanje manifestacije povodom 20. godišnjice Distrikta Brčko.

„Kao i prethodnih godina, glavna manifestacije je svečana akademija, te  tradicionalni koncert „Dječja mašta može svašta“, kao i niz drugih manifestacija u organizaciji različitih udruženja građana. Iznos koji će biti utrošen za ove namjene je oko 119.000 maraka“, rekao je gradonačelnik Siniša Milić.

Prije održavanja ove vanredne sjednice, šef Odjela za obrazovanje Senad Osmanović izvjestio je članove Vlade da je svakim danom sve manje izostanaka učenika sa nastave zbog sezonske gripe, ali da će se i dalje pratiti stanje na terenu.

„Ukoliko bi došlo do neke epidemije gripa postoji i opcija prekida nastave. Dali smo i preporuke o izvođenju ekskurzija van Brčkog i granica BiH kada je riječ o korona virusu. Pratimo stanje u susjedstvu, i u Republici Hrvatskoj su zabranjene ekskurzije van države na mjesec i po. Za sada nema mjesta panici, te ćemo pokušati na svaki način preduprijediti evenutalne probleme koji mogu nastati“, dodao je Osmanović.

Također i šef Inspektorata Damir Bulčević, izvjestio je prisutne da kada je riječ o korona virusu, da na području Distritka nema oboljelih, te da je jučer zasjedao krizni štab i da su donijeti određeni zaključci koji će biti upućeni Vladi.

„Prije svega to je osiguranje objekta za eventualno oboljele osobe od ove bolesti. Nabavka potrebnog higijenskog materijala kojeg trenutno nemamo, kao i postavljanje određenih barijera na graničnom prelazu, kako bi sve osobe koje dolaze a porijeklom su iz zemalja koje su ugrožene ovim virusom, bile evidentirane“, rekao je Bulčević.

Prema njegovim riječima, na ovaj način sanitarna inspekcija Inspektorata Brčko distrikta BiH će se potruditi da osigura sve potrebne mjere kako bi građani Distrikta bili zaštićeni.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Hrvatska: Gripom zaraženo više od 8.500 ljudi

Radio Brčko

Брчански Црвени крст игра важну улогу у борби против пандемије

Дејана Крстић

Курман: 2022. може бити година завршетка пандемије

Radio Brčko