Brčko

Brčko: Proni organizovao kamp za mlade

Proni centar za Omladinski razvoj trenutno samo u Brčko Distriktu provodi tri aktivna projekta.

Menadžer omladinskih klubova Harun Šabanović ističe da je jedan od projekata bio i održavanje petodnevnog kampa koji je organizovan u saradnji sa Crvenim krstom i Gorskom službom spašavanja Distrikta, a koji je za cilj imao upoznavanje mladiha o kritičkom razmišljanju, medijskoj pismenosti, govoru mržnje na internetu i drugim mirovnim temama.

Harun Šabanović

„Kamp je okupio oko 40 mladih, a sada slijedi dostavljanje njihovih ideja nama, koje će biti finansijski podržane u 10 gradova u Bosni i Hercegovini“, dodao je Šabanović.

Ova kampanja finansirana je od strane Američke ambasade u BiH.

Drugi naredni projekat, koji se implementira u Brčkom je, prema njegovim riječima, Inicijativa mladića u sklopu kojih su organizovani Budi muško-klubovi.

„Za realizaciju ovog projekta smo dobili saglasnost od Odjela za obrazovanje, koji su prepoznali naš rad pošto je implementacija ovog projekta trajala već tri godine, a sad smo dobili sredstva za naredne tri godine. Naše ciljane škole su srednje škole, pogotovo Tehnička škola i već danas implementiramo početno istraživanje mladih. Cilj projekta je poticati mlade na mobilnost i promocija zdravih životnih stilova, u svrhu prevencije vršnjačkog  nasilja među srednjoškolcima. Mladi su zainteresovani za inovativne projekte i prilike, kao i za upoznavanje drugih mladih ljudi“, pojasnio je Šabanović.

Treći projekat se tiče digitalnih kampanja koje će se realizovati on line. Već danas je prva radionica, a druga je 17. oktobra sa početkom u 17 sati.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!