RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčanski Parlament o naknadama članovima upravnih odbora

Brčanski Parlament je, u završnom dijelu jučerašnje sjednice, raspravljajući o naknadama članovima upravnih i nadzornih odbora u ovdašnjim institucijama i javnim preduzećima, usvojio i zaključak čija je suština da članovi upravnih odbora mogu imati maksimalnu mjesečnu naknadu do visine prosječne plate u Distriktu za prošlu godinu.

Članovi nadzornih odbora, međutim, imaju pravo na maksimalnih sedamdeset posto od prosječne plate u minuloj godini.

Zasjedanje će biti nastavljeno u ponedeljak, 18. marta, od 14 sati, kada bi trebao biti razmatran i set zakona u vezi sa platama u javnim službama i institucijama Distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Ombudsmeni BiH reagovali povodom ukidanja prava na dječiji dodatak u Brčkom

Radio Brčko

Skupština prekinula zasjedanje kod razmatranja Izvještaja o finansijskom poslovanju FZO

Admir Kadrić

Brčanska Skupština tokom prijepodnevnog zasjedanja ekspeditivno djelovala

Admir Kadrić