RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Započela sanacija ulica u središtu Brčkog

Sanacijom ceste u Ulici Vuka Karadžića u središtu grada u dužini od 410 metara, započeli su radovi na projektima rekonstrukcije, sanacije i izgradnje cestovne infrastrukture na području Brčko distrikta za koje je Skupštinskom Odlukom izdvojeno 4,3 milijuna KM. Ravnatelj javnog poduzeća Putevi Vlado Jevtić kaže kako je sanacija ove ulice samo dio radova koje ove godine planiraju realizirati u središtu grada.

„Trudit ćemo se da bude što manje zagušenje prometa. Upravo na ovom cestovnom pravcu imaju četiri različita cestovna projekta, tako da će veći dio ovog gradskog naselja biti do kraja godine završen“, kazao je Jevtić.

Početak radova na sanaciji ulica u središtu grada, danas je obišao i predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić.

„Ono što je jako značajno i to je negdje bio i prigovor u nekom ranijem razdoblju jeste da je grad bio dijelom zapostavljen kada su u pitanju ovakvi radovi. Mi na ovaj način ispravljamo i tu anomaliju, dakle značajan dio ovih radova bit će obavljen upravo na području grada, kao i na nekim važnijim magistralnim dionicama“, istaknuo je Milić.

On je ovom prilikom dodao kako će se, uz sanaciju cestovne infrastrukture, pobrinuti i za obnovu kulturno-povijesnih spomenika u središtu grada.

„U tijeku je zajednički rad s komisijom za zaštitu kulturno-povijesnih spomenika s razine bih da se vidi sto je od objekata ovdje pod zaštitom i gdje je nužna i njihova suglasnost i prostorno-planske akti treba donositi u suradnji s tom komisijom. U svakom slučaju, obećanje je da nećemo zapostaviti ni ovaj dio grada“, rekao je Milić.

Narednih dana se očekuje početak radova na sanaciji ulice Dušana Vasiljeva, nastavak sanacije dijela magistralne ceste M14.1 do table Brčko u MZ Gredice, ulice Alije Isakovića, 4. Jul dio I, put Miladije – Šatorovići, put G. Rahić – Čande. Iz JP Putevi građane su zamolili za oprez u vožnji.

U poslovnom planu Javnog poduzeća „Putevi“ za ovu godinu je planirana realizacija 26 različitih projekta cestovne infrastrukture u gradu i ruralnim područjima, od kojih se 20 odnosi na sanaciju cesta, a ostali na izgradnju kružnih tokova, autobusnih stajališta te postavljanje svjetlosne signalizacije.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Објекат у близини обилазнице који је требао бити срушен служиће као базна станица за одржавање

Vladimir Matijević

Brčko: Skupština podržala Plan preraspodjele neraspoređene dobiti JP “Putevi”

Admir Kadrić

Okončana sjednica brčanskog Parlamenta

Admir Kadrić