RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Zbog obilnih kišnih padavina u Zoviku oštećena putna komunikacija

Na području brčanske mjesne zajednice Zovik, tačnije zaseok Kišeljak, sinoć je zbog obilnih kišnih padavina došlo do oštećenja, odnosno prekida putne komunikacije u dužini od oko 150 metara koja povezuje Zovik sa susjednim selom Peškiri.

„Oštećenje ovog dijela puta ponavlja se svake godine i potrebno je u što skorijem periodu riješiti ovaj problem adekvatnim uređenjem korita rijeke Zovičice kako se ne bi isti scenario ponavljao tokom kišnih padavina“, rekao je Slavko Marković mještanin u Zoviku.

Vlado Jevtić direktor Javnog preduzeća „Putevi Brčko“ rekao je da su uposlenici Javnog preduzeća „Putevi Brčko“ od jutros na terenu, te da uz pomoć mehanizacije saniraju ovaj dio putne dionice kako bi bio u prohodnom stanju.

„Naši uposlenici su na terenu i rade na sanaciji oštećene putne komunikacije kako bi bila prohodna, a njeno vraćanje u prvobitno stanje, odnosno postavljanje asfaltnog sloja započet ćemo nakon što kišne padavine prestanu i vremenski uslovi budu povoljniji“, dodao je Jevtić.

Prema njegovim riječima sredstva za potrebu održavanja putnih pravaca, među kojima su i makadamski putevi kod kojih najčešće dolazi do oštećenja prilikom kišnih padavina, na godišnjem nivou izdvoji se između četiri do pet miliona KM, te da će u slučaju potrebe kroz rebalans budžeta taj iznos povećati.

Iz Javnog preduzeća „Putevi Brčko“ kazali su da su manja oštećenja putnih komunikacija zabilježena u još nekoliko mjesnih zajednica koje se nalaze u podnožju planine Majevica kao što su Rašljani, Maoča, Bijela i da su njihovi uposlenici na terenu i saniraju oštećene dijelove puteva.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

JU Jedanaesta osnovna škola Zovik održala humanitarnu akciju „Vrijeme ljubavi i mira“

Radio Brčko

Za učenike XI Osnovne škole iz Zovika priređena “Škola u prirodi”

Radio Brčko

Zovik: Na turniru u sjedećoj odbojci pehar pripao “Sinovima Bosne” iz Lukavca

Radio Brčko