RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Arhiva

Drugog dana poljoprivrednog sajma prezentacija mineralih gnojiva

Drugog dana Sajma sadnog materijala, sjemena i zaštitnih sredstava za poljoprivredu, koji se prvi put održava u Brčkom, resorni Odjel Vlade Brčko distrikta je upriličio prezentaciju na temu „Registri mineralnih đubriva, sjemena i sadnog materijala te lista dozvoljenih aktivnih materija“.

Cilj edukacije, bio je pojasniti poljoprivrednicima postupak i važnost upisa u pomenute registre, ne samo na nivou Distrikta, već i jedinstvene registre na nivou BiH.

Pored toga, eksperti iz vladinog Odjeljenja za poljoprivredu govorili su i o listi dozvoljenih aktivnih materija, koja se usaglašava sa zakonskom regulativom Evropske unije.

«U svakom slučaju, u narednom periodu, ovakav vid edukacija biće nastavljen i po gotovo svim ruralnim područjima Brčko distrikta, kako bi ih što više približili samim poljoprivrednim proizvođačima», rekao je šef resornog Pododjeljenja Ferhat Ćejvanović.

Admir Kadrić

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Prvi Jazzwa Fest od 9. do 15. avgusta u Brčkom

Radio Brčko

Bosna i Hercegovina 9. maja obilježava svoj prvi Dan Evrope

Radio Brčko

U Brčkom danas registrovana četiri nova slučaja virusa korona

Radio Brčko