Arhiva

Потписан Меморандум о разумијевању

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић и шеф Мисије ОЕБС-а у БиХ Кетлин Кавалек потписали су данас у Бањалуци Меморандум о разумијевању који формализује договор о “Пројекту демократског управљања” чија реализација почиње данас, а трајаће до 2022. године, уз финансијску подршку ОЕБС-а.

Пројекат се односи на јачање комуникације парламента Српске са грађанима и јавношћу и њихово укључивање у доношење одлука, побољшање ефикасности и транспарентности законодавних процеса, израде и доношења закона, те јачање ефикасности радних тијела, саопштено је из Народне скупштине Српске.

У саопштењу се наводи да се пројекат односи и на службе Народне скупштине Републике Српске и модернизовање њеног рада, те сарадњу са парламентима у БиХ, региону и земљама ЕУ на јачању дијалога и унапређењу законодавног рада.

Чубриловић је захвалио ОЕБС-у за успјешну сарадњу и подршку у раду и унапређењу капацитета Народне скупштине Републике Српске, истакавши да је циљ Меморандума да та сарадња буде интензивирана и још више конкретизована.

На састанку је било ријечи о политичкој ситуацији у Републици Српској и БиХ, те истакнуто да је неопходно што прије формирати Савјет министара и спровести изборну вољу грађана.

Чубриловић је нагласио да је неформирањем заједничких органа власти на нивоу БиХ у складу са законом на веома груб начин поништена воља грађана и нарушени основни демократски принципи.

Он је истакао да би требало мијењати Изборни закон БиХ и предвидјети да, уколико у одређеном року не буде формирана власт у складу са изборним резултатима, у том случају обавезно буду расписани нови општи избори.

Састанку су присуствовали генерални секретар Народне скупштине Републике Српске Небојша Згоњанин и шеф Теренске канцеларије ОЕБС-а у Бањалуци Дмитри Јорданиди.

Срна

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Čitajte takođe
Close
Back to top button