RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

U Brčkom uspješno završen sedmodnevni Jazzwa fest

Predstavljanjem stalne postavke slika u čast Slavka Medunića, sinoć je u Zanatskom centru u Brčkom zatvoren sedmodnevni festival umjetnosti nazvan Jazzwa fest.

„Festival je po posjećenosti i zainteresovanosti naših sugrađana premašio sva naša očekivanja. Pored velikog broja publike, dobili smo i veliki broj budućih saradnika. Mladi ljudi su prestali da vjeruju javnim institucijama, ali i nevladinom sektoru. Traže neko skrovište za kulturu, za svoje ideje, rad i stvaranje. Mi ih nastavljamo okupljati ovde i angažovati se zajedno s njima za realizaciju naših zajedničkih ideja“, kazala je Almedina Cifrić, umjetnički direktor Jazzwa festa i voditelj Ateljea 6 u Brčkom.

Sedmodnevni festival posjetilo je oko četiri stotine naših sugrađana, a umjetničkim stvaralaštvom pored Brčaka, predstavili su se i umjetnici iz Banja Luke, Tuzle i Sarajeva.

„Ponosni smo na činjenicu da su svaku festivalsku aktivnost ispratili mladi i djeca sa kojima ćemo, nadam se, naredne godine organizovati drugi festival na daleko višem nivou i na različitim destinacijama u našem gradu. Ovogodišnji festival kao pilot projekat, pokazao se odlično i u tom smjeru krećemo već sada planirati aktivnosti za naredni”, istakao je organizator Željko Lazarević.

Podršku ovogodišnjem prvom Jazzwa fest-u pored EU info centra pružili su i volonteri, odnosno učesnici festivala kao i lokalni Radio Brčko, Posavina TV, Federalna televizija, te brojni portali i medijski radnici u Brčkom.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Počinje obnova Zanatskog centra u Brčkom

Sandra Živković

Jazzwa fest: Fenomenalna izložba Lazara Zimonjića, večeras predstavljanje biste Bekima Sejranovića

Radio Brčko

Brčko: Završeni glavni radovi na obnavljanju Zanatskog centra

Sandra Živković