RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Narednog tjedna najvjerojatnije usvajanje Odluke o dodjeli sredstava gospodarstvenicima

Obrađeni su svi zahtjevi pristigli na Javni poziv za program mjera za sanaciju šteta nastalih koronavirusom u brčanskim gospodarskim subjektima koji je bio otvoren do 22. travnja tekuće godine, rekao je predstojnik Odjela za gospodarski razvitak, sport i kulturu Pero Gudeljević.

Iako su pojedini portali pisali kako je Odluka o dodjeli naknada već usvojena, Gudeljević ističe kako je od strane povjerenstva pripremljen tek nacrt Odluke za Vladu Brčko distrikta, a koja bi u narednih par dana trebala biti usvojena.

„Ta odluka još uvijek nije usvojena zbog činjenice da je određeni broj šefova odjela u Vladi imao određena pitanja. Jučer smo im dostavili dodatnu dokumentaciju kako bi mogli provjeriti jesu li određene stvari urađene kako treba. Što se tiče povjerenstva očekujem da će se narednih dana ta Odluka donijeti kako bi se mogla implementirati“, rekao je Gudeljević.

Prema nacrtu Odluke, 2.229 brčanskih gospodarskih subjekata ostvarilo je pravo na naknadu, a za te svrhe bi trebalo biti isplaćeno nešto više od 4,2 milijuna maraka.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U Brčkom danas registrovan jedan novi slučaj zaraze virusom korona

Radio Brčko

Ђоковић данас напушта Аустралију

Radio Brčko

У Словенији први пут потврђена зараза животиње вирусом корона

Radio Brčko