RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
MagazinRegion

Srbija: Potvrđena optužnica protiv Miroslava Mike Aleksića

Viši sud u Beogradu potvrdio je optužnicu Višeg tužilaštva koju je podiglo protiv vlasnika škole glume “Stvar srca” Miroslava Aleksića, optuženog za više silovanja i nedozvoljenih spolnih radnji koje je počinio prema svojim učenicama.

Viši sud uskoro bi trebalo i da zakaže pripremno ročište čime bi otpočelo suđenje poslije pola godine od Aleksićevog hapšenja, piše portal Nova.rs.

Krivično vanpretresno vijeće Višeg suda u Beogradu na sjednici vijeća održanoj dana 29. juna 2021. godine donijelo je rješenje kojim je potvrdilo optužnicu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, podignutu protiv okrivljenog Miroslava Aleksića kojem se stavlja na teret izvršenje više krivičnih djela silovanja u produženom trajanju, kao i više krivičnih djela nedozvoljene spolne radnje, navodi se u saopštenju.

Ispitujući optužnicu Višeg javnog tužilaštva, krivično vanpretresno vijeće je stalo na stanovište da prikupljeni dokazi tokom predistražnog i istražnog postupka daju dovoljno osnova za zaključak da je okrivljeni opravdano sumnjiv da je izvršio krivična djela koja su predmet optužbe“, navodi Viši sud.

Protiv ovog rješenja optuženi i njegov branilac mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, u roku od tri dana od dana prijema rješenja.

Javnost je za slučaj Miroslava Aleksića saznala u januaru.

Optužnica protiv Aleksića podignuta je 21. aprila, a njemu je stavljeno na teret izvršenje dva produžena krivična djela silovanja, dva krivična djela silovanja, jedno produženo krivično djelo nedozvoljenih spolnih radnji i četiri krivična djela nedozvoljenih spolnih radnji, na štetu sedam oštećenih, navedeno je tada u saopštenju tužilaštva.

(Vijesti.ba)

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Podignuta optužnica protiv ministra sigurnosti BiH Selme Cikotića

Radio Brčko

Оптужница против четири особе, оштетили буџет за више од пола милиона КМ

Radio Brčko

Brčko: Dačaj ostvario protupravnu imovinsku korist od 130.500 maraka

Admir Kadrić