Region

Црна Гора: Протестују подгорички таксисти

У Подгорици су у току протести таксиста у организацији Струковног синдикат таксиста Црне Горе, чији су чланови обишли Управу прихода и царина, Министарство финансија и социјалног старања и владу, позивајући на налажење хитних рјешења за излаз из, како кажу, актуелног катастрофалног стања.

Предсједник Струковног синдиката таксиста Борислав Павловић изјавио је да су протест организовали из више разлога, међу којима је главни ситуација у ауто такси превозу у Црној Гори, и да траже да их нови министри приме на разговор, преноси Побједа.

– Желимо да покажемо да нас има, а како ћемо даље реаговати видјећемо. Не очекујемо да ће нас примити министри, ако нису за годину, не очекујемо ни да ће данас – рекао је он новинарима прије почетка протестне вожње.

Павловић је као проблеме навео “нерад инспекција и рапидни раст сиве економије, која је уништила 2021. туристичку сезону, која је требало да нам буде година опоравка”.

– Желимо да укажемо на то да има 1.500 предузетника које нису питали у каквим условима раде-  казао је он.

Он је истакао да су до сада послали више од 40 дописа новим министрима, те да до данас није било одговора и разговора.

– Зато смо на улици. На протесту ће учествовати 50 возила, због мјера, колеге са сјевера нисмо оптерећивали због цјелокупуне ситуације, али имамо подршку – нагласио је Павловић.

Додао је и да је процес фискализације проблематичан из више разлога.

– Први је што је Министарство финансија и социјалног старања променило 1. јуна правилник за фискализацију такси превоза, чиме је она обесмишљена и не функционише зато што нису обезбијеђени апарати који треба да нас повежу са касом – објаснио је Павловић.

Према његовим ријечима, проблем постоји и са лиценцама које се, тврди, не издају транспарентно.

– То зависи од тога ко сте, како сте и чиме се бавите. То је дужи низ година проблем. Лиценце се издају нетранспарантно. Она јесте једнака за све, али је издају локалне самоуправе – закључио је Павловић.

Представници таксиста су своје захтјеве предали су Министарству финансија.

Извор: РТРС

Фото: Лука Зековић

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!