RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Region

U Crnoj Gori u julu skoro 83 posto turista manje

Kako prenosi CdM, u julu je registrovano 136.140 noćenja, što je 85,5 posto manje nego u istom periodu prošle godine.

U Monstatu su naveli da su od ukupnog broja noćenja u kolektivnom smještaju, 64,2 posto ostvarili domaći, a 35,8 posto strani turisti.

Najviše noćenja ostvareno je u primorskim mjestima u Crnoj Gori 85,4 posto, Podgorici 6,5 posto, planinama 5,6 posto i ostalim turističkim mjestima 2,5 posto.

Kako pojašnjavljaju predstavnici Monstata, kolektivni smještaj odnosi se na hotele, odmarališta, pansione, motele, turistička naselja, hostele, a ne uključuje individualni, odnosno, privatni smještaj u kućama i sobama za iznajmljivanje, kao i u turističkim apartmanima.

Foto: Internet

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Ekonomija Crne Gore za tri mjeseca pala za 20,2 odsto

Radio Brčko

Crna Gora na nogama zbog dojava o bombama

Radio Brčko

Najveći pad broja stanovnika na Balkanu zabilježen u Crnoj Gori

Radio Brčko