RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Uncategorized

Policija Brčko distrikta: Međunarodni dan borbe protiv korupcije

Na Generalnoj skupštini UN-a 2003. godine usvojena je Konvencija Ujedinjenih Nacija protiv korupcije, te se 9. decembar u svijetu obilježava kao Međunarodni dan borbe protiv korupcije.

Korupcija je društveno opasna pojava koja zahvata sve segmente društva i predstavlja krivično djelo koje ugrožava cjelokupni razvoj i prosperitet svake države.

Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine izražava svoju potpunu opredijeljenost i posvećenost da učini sve na sprečavanju i rasvjetljavanju koruptivnih radnji u svim sferama društva.

O tome najbolje svjedoče dosadašnji rezultati Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine koja je samo u deset mjeseci 2021. godine provela ukupno četiri akcije kodnih naziva “BIRO”, “GRANT”, “FUŠ” i “SISTEM”, a koje se odnose na krivična djela u oblasti visoke korupcije. U okviru navedenih akcija slobode je lišeno ukupno pet lica, zbog osnova sumnje da su počinili krivična djela “Primanje dara ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem” i “Zloupotrebe službenog položaja ili ovlaštenja”.

Rad Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine prepoznali su i snažno podržali predstavnici međunarodne zajednice.

Policija Brčko distrikta Bosne i Hercegovine će i u narednom periodu samostalno i i saradnji sa drugim institucijama, bezrezervno nastaviti aktivnosti u suprotstavljanju svim oblicima korupcije na prostoru Brčko distrikta BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Zbog kršenja Naredbe o zabrani kretanja izdato ukupno šest prekršajnih naloga

Radio Brčko

Brčko: Privremena obustava i zabrana saobraćaja u ulici Mehmeda Spahe u naselju Rijeke – Brčko

Radio Brčko

Brčko: Uhapšen devetnaestogodišnjak zbog proizvodnje i prodaje opojnih droga

Radio Brčko