RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Brkić: Usvojeno više od 400 dokumenata

Savjet ministara je tokom 100 dana rada usvojio više od 400 dokumenata, čime je pokazan principijelan stav u praćenju ključnih politika EU, ocijenio je zamjenik ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Josip Brkić.

Brkić je u okviru izlaganja na konferenciji “Budućnost Evrope – budućnost BiH” u Mostaru naglasio da je politička stabilnost preduslov za nastavak napredovanja BiH ka EU.

On je napomenuo da je dobijanje kandidatskog statusa BiH stvorilo uslove za snažne integracione procese ka punopravnom članstvu u EU, te da reformski procesi nemaju alternativu, saopšteno je iz Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara.

“Ključna otvorena politička pitanja, uz osiguranje vladavine prava i stabilnosti BiH, moraju biti na samom vrhu političke agende svih političkih aktera”, naveo je Brkić.

Konferencija “Budućnost Evrope – budućnost BiH” okupila je brojne govornike iz akademskog, političkog i stručnog života.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Tri zlatne medalje za BiH prvog dana takmičenja ‘Taekwondo Multi European games’

Radio Brčko

U BiH rast potrošačkih cijena u aprilu 2,4 posto, godišnja inflacija 13,2 posto

Radio Brčko

U Agenciju za lijekove BiH stigle prve doze ruske vakcine “Sputnjik V”

Radio Brčko