RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Митровић: Ердоанова посјета БиХ убрзаће изградњу ауто-пута Сарајево-Београд

Министар комуникација и транспорта у Савјету министара Војин Митровић увјерен је да ће након данашње посјете турског предсједника Реџепа Тајипа Ердоана БиХ изградња ауто-пута Сарајево-Београд кренути динамичније, и нагласио да је Српска прва кренула у активности и да не жели да вјерује да се овај пројект опструише из политичких разлога у ФБиХ.

“Мислим да ће посјета Ердоана отклонити и посљедње недоумице у вези с овим пројектом, ако их неко у БиХ још има”, рекао је за сарајевски “Дневни аваз” Митровић, који ће бити један од учесника састанка са предсједником Турске.

Према његовим ријечима, ово је прилика да Ердоан својим присуством и ауторитетом укаже домаћим политичарима да је Турска заинтересована за овај пројекат и да очекује од БиХ да уради свој дио посла.

Митровић је додао да је јуче имао састанак с представницима турске компаније “Ташјапи” с циљем договора питања која су предуслов за почетак самих радова.

“Наиме, компанија `Ташјапи` је упутила драфт уговора према `Аутопутевима Републике Српске` јер је једини дио дионице који је у овом тренутку спреман за пројектовање, онај од Раче до Бијељине”, објаснио је Митровић.

Он је наве да је, према његовим информацијама, прекјуче одржан састанак представника ресорног министарства из Турске и федералног премијера Фадила Новалића, на којем је разговарано о стварању предуслова за изградњу дионица од Брчког према Жепчу, односно дијела ауто-пута који пролази кроз Федерацију БиХ /ФБиХ.

Митровић је изразио спремност да као министар у Савјету министара учествује у овој причи и у ФБиХ, па чак и да се финансира израда идејног пројекта и студије изводљивости за дионице од Брчког према Сарајеву и онда од Сарајева према граници са Србијом.

Министар комуникација и транспорта у Савјету министара подсјетио је да је Република Српска прва кренула у рјешавање питања трасе од моста на Сави према Бијељини.

“Не знам зашто то исто није урађено у ФБиХ, а на то питање треба да одговарају надлежни у том ентитету. Планирам сљедеће седмице састанак са премијером Новалићем, управо да видимо на који начин можемо убрзати процесе”, рекао је Митровић.

Он је истакао да је повезивање Сарајева и Београда ауто-путем заједнички интерес свих у БиХ и нагласио да не жели да вјерује да се овај пројект опструише из политичких разлога у ФБиХ.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Vrlo brzo će biti poznata trasa autoputa Beograd-Sarajevo kroz Brčko distrikt

Mirsad Arnautović

Erdogan danas u posjeti BiH, niz sastanaka sa bh. zvaničnicima i privrednicima

Radio Brčko

Predsjednik Evropskog vijeća Charles Michel danas stiže u posjetu BiH

Radio Brčko