RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Objavljen Javni poziv za subvencioniranu Liniju BBI banke i Općine Ilijaš

Javni poziv privrednicima sa područja Općine Ilijaš da apliciraju za subvencioniranu liniju BBI banke i Općine Ilijaš objavljen je u dnevnim novinama i na web stranici BBI banke. Riječ je o projektu koji će privrednicima omogućiti da u BBI banci dobiju finansiranje po stopi od nula posto  uz subvencioniranje profitne marže od strane Općine Ilijaš.

Za realizaciju ove Linije finansiranja BBI je obezbjedila sredstva u iznosu 4,7 miliona KM, a Općina Ilijaš će iznosom od 100.000,00 KM subvencionirati dio godišnje profitne marže u visini od 3,9%. Privredna društva u okviru ovog projekta mogu uzeti finansiranje u BBI banci maksimalno do  300.000 KM, a samostalni poduzetnici, odnosno djelatnosti fizičkih lica do maksimalno 50.000 KM. 

Namjena sredstava je da se pruži finansijska podrška privrednim subjektima za produktivnije poslovanje i rast privrednih aktivnosti, finansiranjem obrtnih, trajnih obrtnih sredstava, osnovnih sredstava i investicija (dugoročna finansiranja), kako bi se omogućilo pokretanje nove i održavanje postojeće proizvodnje, pružanje usluga, veću iskorištenost kapaciteta, održavanje postojećih radnih mjesta i novo zapošljavanje i povećanje izvoza, te umanjenje negativnih ekonomskih efekata uzrokovanih pandemijom i širenjem virusa COVID-19.

Pravo apliciranja za finansiranje imaju privredni subjekti – privredna društva i samostalni preduzetnici, koji trajno obavljaju zakonom dozvoljene djelatnosti radi ostvarivanja dohotka odnosno dobiti na način kako je propisano Zakonom o poticaju razvoja male privrede (“Službene novine Kantona Sarajevo”, broj: 29/15) koji: imaju sjedište ili poslovnu jedinicu/podružnicu na području Općine Ilijaš, uredno izmiruju svoje zakonom predviđene obaveze, aktivno posluju i imaju uposlene radnike, posluju likvidno i zadovoljavajućeg su boniteta.

Zahtjevi za finansiranja sa potrebnom dokumentacijom podnose se u zatvorenim kovertama sa naznakom “Zahtjev za finansiranje iz linije Općine Ilijaš” lično na protokol ili preporučenom poštom, na adresu: Bosna Bank International d.d. Sarajevo, Trg djece Sarajeva b.b. ili putem elektronske pošte: linijaopcinailijas@bbi.ba

Dodatne informacije mogu se dobiti u poslovnici BBI banke u Ilijašu ili u najbližoj poslovnici BBI banke na području Kantona Sarajevo, na e-mail: linijaopcinailijas@bbi.ba, na brojeve telefona 033/275-507, 033/275-273, 033/275-259, 033/275-641 i 033/275-643 i na web stranici www.bbi.ba.

Javni poziv možete pogledati ovdje.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

ZZZ Distrikta objavio Javni poziv po projektu „Obrti nude budućnost“

Radio Brčko

Olakšana kupovina stanova za mlade na području Općine Novi Grad Sarajevo

Radio Brčko

Brčko: U srijedu javno otvaranje prijedloga projekata civilnog društva

Radio Brčko
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!