Brčko

Započela posljednja sjednica brčanskog Parlamenta, prije godišnjih odmora

Zastupnici brčanskog Parlamenta tokom današnjeg prijepodnevnog zasjedanja uspjeli su okončati ranije započetu jedanaestu, te započeti dvanaesto redovno zasjedanje Skupštine Distrikta.

Najznačajnija tačka apsolvirana u nastavku jedanaeste redovne sjednice je prihvatanje Izvještaja posebne komisije o pregledu dokumentacije o pravdanju sredstava udruženja građana, kojima nisu prihvaćena pravdanja novca za 2019. godinu, u kojoj su date i smjernice resornom odjeljenju brčanske Vlade kako prevazići poteškoće u pisanju projekata i pravdanju novca u skladu sa novim Zakonom o budžetu Distrikta.

Prije same pauze za ručak, zastupnici su započeli rad po dnevnom redu nove dvanaeste redovne sjednice, brčanske Skupštine.

Nakon što bude apsolvirano dvadesetak predviđenih tačaka odnosno okončano ovo zasjedanje, zastupnici Skupštine Distrikta će koristiti kolektivni godišnji odmor koji je planiran tokom avgusta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button