RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčanska Skupština usvojila Zakon o električnoj energiji

Zastupnici brčanskog Parlamenta su, na sinoć započetoj 15. redovnoj sjednici, apsolvirali četrdeset tačaka dnevnog reda. Među najznačajnijima je usvajanje izmjena i dopuna Zakona o javnoj imovini, te prihvatanje Zakona o električnoj energiji u Distriktu.

Ivo Filipović

„Usvajanje Zakona o električnoj energiji veoma je važno jer građanima daje sigurnost kod snabdijevanja, te omogućava proizvodnju električne energije iz alternativnih izvora. Pored toga, usvajanjem Zakona o električnoj energiji, Distrikt je načinio važan iskorak u usaglašavanju svoje regulative sa onom u Evropskoj uniji“, rekao je predsjedavajući zasjedanja, dopredsjednik Skupštine, Ivo Filipović.

Među setom sinoć prihvaćenih zakona su i izmjene Zakona o lovstvu i onaj o platama i naknadama uposlenih u pravosuđu i Pravobranilaštvu Distrikta.

Zastupnici nisu prihvatili prijedlog Zakona o državnoj službi u organima javne uprave Distrikta, usljed činjenice da je brčanska Vlada već u završnoj fazi izrade istoimenog zakona koji je usaglašen sa predstavnicima Kancelarije EU i OHR-a u BiH. Do kraja sinoć započete sjednice, zastupnici treba da apsolviraju još jedanaest tačaka dnevnog reda, i to na nastavku zasjedanja, planiranom za 10 novebar.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Jednom mjesečno izvještaj o toku fiskalizacije u Distriktu

Admir Kadrić

Brčanski Parlament traži pojašnjavanje razloga pokretanja procedura za nabavku dva identična “CT-aparata”

Admir Kadrić

Nakon godišnjih odmora brčanska Skupština sutra o rebalansu proračuna

Gorana Antić