RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Милић и Филиповић одржали састанак са амбасадорима Шпаније и Холандије у БиХ

Предсједник и потпредсједник Скупштине, Синиша Милић и Иво Филиповић, одржали су данас састанак у малој сали Скупштине са амбасадором Шпаније у БиХ Терезом Лизаранзу и амбасадором Краљевине Холандије у БиХ Џоном Волтмансом и том приликом их упознали о актуелној политичкој и економској ситуацији у Дистрикту.

Предсједник Скупштине Синиша Милић рекао је да је политичка ситуација у Дистрикту стабилна, да Дистрикт од формирања до данас његује културу дијалога у рјешавању свих проблема ове локалне заједнице и у процесу доношења одлука, поштујући принцип транспарентности.

„Драго нам је када имамо прилику да госте упознамо с реалном ситуацијом у Брчко дистрикту јер медији понекад дају искривљену слику о овој локалној заједници“, рекао је Милић.

Милић је напоменуо да је Дистрикт у посљедње три године био веома активан у доношењу прописа и реализацији важних инфраструктурних пројеката те као примјер навео доношење новог Закон о буџету, Закона о удружењима и фондацијама, Закона о мирном окупљању и Закона о спречавању сукоба интереса.

Потпредсједник Скупштине Иво Филиповић је захвалио амбасадорима на посјети и интересовању за Дистрикт и истакао да се реализација инфраструктурних пројеката врши онако како је то прописано Статутом Дистрикта.

Амбасадор Краљевине Холандије у БиХ Џон Волтманс и амбасадор Шпаније у БиХ Тереза Лизаранзу сложили су се с тим да начин рада Дистрикта путем дијалога треба да буде примјер како младима тако и остатку БиХ, те показали велико интересовање о функционисању и развоју ове локалне заједнице, нудећи помоћ и подршку својих амбасада.

Састанку је присуствовао и политички савјетник амбасадора Краљевине Холандије Мирнес Куртановић.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Džaferović putuje u Brisel na sastanke sa zvaničnicima Evropske unije

Radio Brčko

Brčko: Čelnici Vlade održali sastanak sa rezidentnom koordinatoricom UN u BiH

Radio Brčko

Novi sastanak brčanske parlamentarne većine

Admir Kadrić