RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Do kraja godine isplata jednokratne novčane pomoći boračkim kategorijama

U Službi za boračko invalidsku zaštitu Brčko distrikt do kraja ovog mjeseca biće izvršen odabir korisnika za isplatu jednokratne novčane pomoći demobilisanim borcima u stanju socijalne potrebe kao i jednokratne novčane pomoći za liječenje demobilisanih boraca i njihovih porodica.

Nakon što je Vlada Brčko distrikta još u oktobru mjesecu usvojila odluku o dodjeli jednokratnih novčanih pomoći demobilisanim borcima i članovima umrlih demobilisanih boraca do kraja ovog mjeseca bi trebao biti objavljen spisak korisnika koji su ostvarili ovo pravo.

„Ukupna sredstva za ovu namjenu iznose 600 hiljada KM i odlukom je predviđeno da je pojedinačni iznos jednokratne pomoći za nezaposlenog borca u stanju socijalne potrebe 225 KM dok je za liječenje demobilisanih boraca i njihovih porodica predviđeno 300 KM“, istakao je Senad Bešić, šef ove službe.

Pravo na dodjelu sredstava po ovom programu su imali demobilisani borci i članovi njihovih porodica iz sve tri vojne komponente, a sredstva bi trebala biti na računima odabranih korisnika do kraja ove godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Uskoro završetak aktivnosti po Projektu stambenog zbrinjavanja boračkih kategorija iz 2020. godine

Mirsad Arnautović

Vlada Brčko distrikta subvencionira boračku populaciju sa 720.000 maraka

Admir Kadrić

Brčko: Čestitka povodom Dana državnosti demobilisanih boraca Armije RBiH i Udruženja građana “Dobitnika najvećih ratnih priznanja Zlatni Ljiljan”

Radio Brčko