RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Брчко: Ускоро реализација пројеката инфраструктуре у мјесној заједници Доњи Брезик

Средства за изградњу и постављање колектора за отпадне воде у мјесној заједници Доњи Брезик обезбјеђена су у овогодишњем буџету Брчко дистрикта, сазнали смо од предсједника ове мјесне заједнице Дражена Ружичића.

Он је рекао да је колектор за скупљање отпадних вода један од приоритетних захтјева мјештана Доњег Брезика који ће увелико спријечити појаву разних зараза у отпадним водама. Колектор ће бити изграђен поред ријеке Близне и помоћи ће бржем протоку канализације и скупљању отпадних вода, те протоку према ријеци Сави.

Ружичић истиче да ће се изградњом колектора у овој години и прикључивањем на градску вододводну мрежу мјештанима ове мјесне заједнице у великом дијелу ријешити проблем квалитетног водоснабдијевања.

„Наши капацитети водоснабдијевања и одржавања мреже су ограничени и ми смо се пронашли у пројектима спајања на градску водоводну мрежу, јер током љета наш капацитет није довољан са тренутним системом водовода и канализације“, истакао је Ружичић.

Он је додао да су осим ових пројеката направили и приједлог пројекта за реконструкцију и санацију улице Јуре Каштелана у насељу Анићи која води ка подручној Основној школи у Доњем Брезику.

„Тренутно се ради на рјешавању имовинско – правних односа и надамо се да ће се са санацијом улице кренути јако брзо“, рекао је Ружичић и додао да је ова мјесна заједница једна је од већих у Дистрикту са бројном популацијом, која свакако треба да имају квалитетну и дуготрајну инфраструктуру.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Почела реализација пројекта за рјешавање водоснабдјевања Доњег Брезика

Дејана Крстић

Брчко: У току реализација више пројеката на водоснабдијевању

Миљана Ђурђевић

Започела акција сaкупљања лектире за школу у Доњем Брезику

Миљана Ђурђевић