RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Javni poziv poslodavcima za sufinanciranje zapošljavanja teže zapošljivih osoba

Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta raspisao je Javni poziv poslodavcima za sufinanciranje zapošljavanja nezaposlenih osoba iz kategorije teže zapošljivih s aktivne evidencije brčanskog Zavoda za 2020. godinu.

Zavod za zapošljavanje Brčko distrikta je izdvojio 1.000.000 KM za sufinanciranje, a u ovisnosti od stupnja stručne spreme, grupe nezaposlenih građana će biti različito financirane.

Admir Galijatović, Šef Sektora za posredovanje pri zapošljavanju

“Za osobe od nekvalificiranih do osoba sa srednjom stručnom spremom poslodavcima će biti isplaćeno 7.200 KM po osobi na razdoblje od 24 mjeseca, a za osobe s višom ili visokom stručnom spremom 9.600 KM”, ističe Šef Sektora za posredovanje pri zapošljavanju u Zavodu, Admir Galijatović.

Kod osoba od NK do SSS sufinancira se 24 mjeseca po 300 KM mjesečno, s tim što neto plaća po nezaposlenom mora minimalno iznositi 500 KM. “Što se tiče druge kategorije osoba, osoba od VŠS ili VSS, također 24 mjeseca, naše učešće u bruto plaći je 400 KM, s tim što neto plaća po zaposlenom mora iznositi minimalno 700 KM“, kaže Galijatović.

Sredstva za sufinanciranje zapošljavanja po ovom Javnom pozivu, Zavod plasira za sljedeće ciljne grupe:

  • Dugoročno nezaposlene osobe (preko 12 mjeseci)
  • Osobe koje stiču prvo radno iskustvo
  • Osobe mlađe životne dobi (do 30 godina starosti)
  • Osobe starije životne dobi (50 godina i više)
  • Osobe s invaliditetom (invaliditet 50% ili više)
  • Djeca poginulih boraca i ratnih vojnih invalida (invaliditet RVI 50% ili više)
  • Civilne žrtve rata i djeca civilnih žrtava rata

Obrasci za prijavu na Javni poziv dostupni su na mrežnoj stranici Zavoda i u njihovim prostorijama, a prijave se mogu dostaviti putem protokola Zavoda u ured broj devet, najkasnije do 18. rujna tekuće godine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Objavljen Javni poziv za oslobađanje plaćanja zakupnina poslovnog prostora u vlasništvu Distrikta

Radio Brčko

Брчко: Финансирање НВО и мјесних заједница само путем јавног позива

Дејана Крстић

Raspisan Javni poziv za obnovu objekata s ciljem povratka u Brčko distrikt

Mirsad Arnautović