RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Usvojena Odluka o usvajanju konačne rang liste studenata za razdoblje od siječnja do kraja srpnja 2022. godine

Na današnjoj sjednici Vlade usvojena je Odluka o usvajanju konačne rang liste studenata Brčko distrikta BIH koji su ostvarili pravo na stipendiju za razdoblje od 01.01.2022. do 31.07.2022. godine.

„Ove godine smo ovim programom obuhvatili 200 studenata koji su ostvarili sve uvjete i to 188 studenata prvog ciklusa i po prvi put smo dodjelili stipendije studentima drugog ciklusa te je njih ukupno 12. Donesen je zaključak o proširenoj rang listi studenata, jer nam je ostalo oko 24 studenta koji također ispunjavaju sve potrebne uvjete, ali zbog limitiranog broja od 200 u ovoj Odluci nisu obuhvaćeni, te ćemo ovom proširenom rang listom i ta 24 studenta ući u program stipendiranja“, kazao je Zoran Bulatović predstojnik Odjela za obrazovanje.

„Jedina promjena je što su se stipendije do sada isplaćivale svaki mjesec, a sada će se isplaćivati dva puta godišnje i to prva isplata će ići za sedam mjeseci na početku godine u iznosu od 1.400 KM, a druga isplata će ići za tri mjeseca na kraju godine u iznosu od 600 KM“, dodao je Bulatović.

Iznos stipendije je ostao isti kao i u prethodnom razdoblju, odnosno 2.000 KM po studentu na godišnjoj razini.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Predstavnici PDP-a Brčko distrikta održali konferenciju za medije

Radio Brčko

Brčko: Rekonstrukcija ulice Branislava Nušića teče po planu

Suvad Alagić

Brčko: Šadić i Bulatović prisustvovali edukaciji učenika o koronavirusu

Sandra Živković