RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Odjeljenja za obrazovanje vrši tehničke pripreme za narednu školsku godinu

Tokom ljetnjeg raspusta, Odjeljenje za obrazovanje brčanske Vlade intenzivno će raditi na pripremanju svih neophodnih tehničkih preduslova za otpočinjanje nove školske godine u septembru. Sasvim spremno se ulazi u nekoliko segmenata.

„Prema planu neophodnih rekonstrukcija školskih objekata, u okviru kapitalnog dijela budžeta, pojedinačne investicije će biti od 15.000 do 20.000 maraka, a tiču se, primjerice, i rekonstrukcije krova na zgradi Treće osnovne škole. Tu je i nabavka učioničkog namještaja za škole koje su izrazile tu potrebu za što je, u ovom trenutku, izdvojeno 50.000 maraka“, rekao je šef Pododjeljenja za zajedničke poslove Samir Čorbadžić.

U Odjeljenju za obrazovanje naglašavaju da će svakako biti investiranja i u nabavku kompjuterske opreme, kao i da se vodi računa o blagovremenom okončanju svih tehničkih predradnji i za kvalitetno zagrijavanje svih školskih objekata na području Distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

BiH: U školskoj 2021/2022. manje učenika za 1,9 odsto

Radio Brčko

Brčko: Policija stvara siguran ambijent za učenike u školskoj 2019/2020. godini

Radio Brčko

БиХ: У школској 2021/2022. години мање основаца 1,3 одсто

Vladimir Matijević