RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Održana izvanredna sjednica Vlade

Vlada Brčko distrikta BiH održala je 124. izvanrednu sjednicu na kojoj je zadužila Odjel za gospodarski razvitak, šport i kulturu da odredi dodatni rok za dopunu dostavljene dokumentacije športskim i drugim udrugama građana koje su u zakonskom roku dostavile izvješća o utrošku sredstava u 2019. godini.

Članovi Vlade jučer su održali 123. izvanrednu sjednicu na kojoj je odobreno izdvajanje novčanih sredstava u ukupnom iznosu od 3 284 708 KM iz sredstava pričuve Proračuna Brčko distrikta BiH za 2020. godinu u svrhu pokrića rashoda i izdataka nastalih tijekom stanja prirodne nesreće izazvane pandemijom koronavirusa – COVID-19, od čega je 60 000 KM izdvojeno za Lokalno izborno povjerenstvo za nabavu zaštitne opreme i dezinfekcijskih sredstava za provedbu Izbora u skladu s epidemiološkim mjerama.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Одржана сједница Владе дистрикта

Миљана Ђурђевић

Brčko: Neprofitne i druge organizacije opravdale dobijene grantove

Sanita Jerković Ibrahimović

Isplaćeno više od deset miliona maraka za podsticaje u poljoprivredi

Admir Kadrić