RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Parlament danas o lokaciji dvorane i setu zakona o platama

Zastupnici brčanskog Parlamenta, popodne će nastaviti, u srijedu prekinuto zasjedanje, do čijeg okončanje bi trebali apsolvirati seadamnaest preostalih tačaka dnevnog reda.

Inače, zastupnici su već otvorili diskusiju o prijedlogu Zakona o radu Brčko distrikta BiH, koji je ušao u proceduru prvog čitanja, a odmah nakon toga trebali bi raspravljati i o izmjenama i dopunama Zakona o javnoj imovini u Distriktu.

Tu je i set zakona o platama u drugom čitanju, a među preostalih desetak tačaka, o kojima će zastupnici zauzeti stavove, su i Odluka o prihvatanju trajne lokacije za izgradnju multifunkcionalne Gradske sporstke dvorane na „Ficibajeru“.

Zasjedanje bi trebalo započeti u 13 sati, a “Radio Brčko” će, kao i obično, cijeli tok sjednice direktno prenositi.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Skupština Brčko: Odluka o specijalnoj pogodbi sa “Elektro-prenosom BiH”

Admir Kadrić

Brčko: U utorak sjednica brčanskog Parlamenta

Admir Kadrić

Sutra sjednica Skupštine Brčko distrikta

Admir Kadrić