Brčko

Brčko: Policija izrekla pedesetak kazni vozačima zbog prekršaja na zaobilaznici

Proteklih sedam dana, od kako je brčanska zaobilaznica puštena u saobraćaj, policija je kontrolišući promet na ovoj dionici, izrekla pedesetak kazni nesavjesnim vozačima.

“Uglavnom je riječ o prekršajima zbog prekoračenja brzine jer je duž cijele zaobilaznice brzina ograničena na 60 kilometara na sat. Pored toga, izdati su i prekršajni nalozi zbog nepoštovanja horizontalne signalizacije, odnosno preticanja preko pune linije“, rekao je komandir jedinice Saobraćajne policije Brčko, Kenad Bajrić.

Inače, policija kontinuirano, pomoću „presretača“, odnosno vozila u pokretu, mjeri brzinu kretanja, te mobilnim radarskim sistemima, želi preduprijediti moguće saobraćajne nesreće kojih, na sreću, do danas na zaobilaznici nije bilo.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button