RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Policija privremeno oduzela dva vozila od višestrukih povratnika

Policijski službenici Policije Brčko distrikta Bosne i Hercegovine su nastavljajući planske aktivnosti u oblasti kontrole sigurnosti saobraćaja na putevima u Brčko distriktu BiH, u dane 14. i 15.03.2022. godine prilikom kontrole iz saobraćaja isključili dva vozača i to Š.M. rođenog 1947. godine u Islamovcu, nastanjenog na Prutačama, a koji je upravljao motornim vozilom marke “Golf II” i J.M. rođenog 1990. godine u Zvorniku, nastanjenog u Osmacima koji je upravljao  motornim vozilom marke “Golf III”.

Provjerom u službenoj evidenciji  utvrđeno je da su pomenuta lica višestruki povratnici u izvršenju teških prekršaja iz oblasti Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i da Š.M. po osnovu neplaćenih kazni ima dug od 3.179 konvertibilnih maraka, dok J.M. duguje 4.290 konvertibilnih maraka. Navedenim licima su zbog osnova sumnje da će nastaviti sa vršenjem pomenutih prekršaja vozila privremeno oduzeta i deponovana u depozit Policije Brčko distrikta BiH.

Protiv navedenih lica Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biće podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Policija Brčko distrikta BiH upozorava sve učesnike u saobraćaju da se pridržavaju saobraćajnih propisa, jer će i u narednom periodu nastaviti pojačane kontrole saobraćaja usmjerene na navedenu kategoriju učesnika u saobraćaju s ciljem prevencije ovakvih pojava na saobraćajnicama u Brčko distriktu BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Muškarac ušao u trgovinu i ukrao novac iz kase dok je radnica bila kratko odsutna

Radio Brčko

Uspješan rad brčanske Policije i tokom ove godine

Admir Kadrić

Brčko: Policija uhapsila i deseto lice iz akcije kodnog naziva “GROF”

Radio Brčko