RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Prioritet je osigurati novac iz fondova Evropske unije

Odjeljenje brčanske Vlade za Evropske integracije i međunarodnu saradnju, protekle godine, bilo je fokusirano na odgovore na pitanja Evropske komisije kada je riječ o pristupanju BiH Evropskoj Uniji, dok će ove godine akcenat biti na jačanju regionalne prekogranične saradnje, sa naglaskom na razvojne projekte koje finansira EU.

Odjeljenje će pokušati dodatno osposobiti sve ovdašnje institucije, ali i privredu, da kroz kvalitetno apliciranje na projekte iz predpristupnih fondova osiguraju novac.

Jedan od takvih je i onaj za razvoj poljoprivrede, te uopšte privrede, za koji su EU i Njemačka, već izdvoile ukupno 16,1 milion eura, i trajaće do 2022. godine.

„Posebna nam je obaveza jačati prekograničnu saradnju, te razmjenu iskustava naročito sa Hrvatskom kao članicom EU, i u tom smislu spremaju se i posebne Povelje o bratimljenju sa Vinkovcima, Županjom i Gunjom, odnosno Vukovarsko- sremskom županijom“ rekao je šef Odjeljenja za Evropske integracije i međunarodnu saradnju brčanske Vlade, Miroslav Geljić.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčanski Proni, usprkos pandemiji, radi punom parom

Sandra Živković

Brčko: Odjel za javne poslove ove godine utrošio 3,3 milijuna maraka iz kapitalnog proračuna

Sandra Živković

Брчко: Објављен јавни позив за бесповратна средства Челенџ фонда

Миљана Ђурђевић