Brčko

Brčko: Proširenje Bulevara mira ide planiranom dinamikom

U ulici Uzunovića na Bulevaru mira trenutno se vrši iskop za izgradnju nove prometne trake, te oborinska kanalizacija. Svi radovi se odvijaju planiranom dinamikom bez zastoja, a završetak radova je 30. svibanj ove godine.

Viši stručni suradnik Odjela za javne poslove Dragan Peštić podsjeća da će grad dobiti 500 metara novog bulevara, od pružnog prijelaza iz pravca Bijeljina.

“Realizacija projekta će koštati oko 1,4 milion maraka. Prva faza predviđa uklanjanje dva stambena objekta, izgradnju 10,5 metara nove kolovozne trake, rekonstrukciju postojeće ulice Uzunovića, izgradnju nove ulične rasvjete, fekalne i oborinske kanalizacije, te izmještanje niskonaponske mreže”, rekao je Peštić,

Predsjednik mjesne zajednice Bijeljinska Cesta Žikica Novaković izjavio je da će rješavanje raskrsnice na Bulevaru mira značiti mnogo, kako za stanovnike u ovom naselju, tako i za sve one koji prolaze kroz Brčko.

Gradilište su danas posjetili predstavnici Željeznica Republike Srpske, s ciljem dogovora oko pružnog prijelaza prema Srpskoj Varoši, kako s novim poslovima, ne bi došlo do zastoja u prometu u ovom dijelu naselja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!