Brčko

Brčko: Radnici komunalnog preduzeća započeli otklanjati kvar na vodovodnoj mreži u Bukviku

Stanovnici dijela Mjesne zajedice Bukvik već danima imaju problem sa vodosnadbijevanjem na kojeg su više puta upozoravali nadležne u Brčko distriktu kako bi se, što hitnije, pristupilo otklanjanju ovog kvara.

„Locirali smo na kojem dijelu vodovodne mreže je došlo do kvara najverovatnije usljed začepljenja vodovodne cijevi, te će naši zaposlenici danas izvoditi radove kako bi riješili taj problem u naselju Bukvik“, kazao je  Majazudin Vehabović, pomoćnik direktora za logistiku u ovom preduzeću.

Vehabović je istakao da su, tokom ovog ljeta, na izvorišima u južnom dijelu distrikta bile dovoljne količine vode, te da su sve eventualne nestašice u seoskim vodovodima bile prouzrokovane kvarovima na lokalnoj vodovodnoj mreži.

On je dodao da, u svakom slučaju, postoji potreba da se u rejonu Štrepaca pristupi bušenju još jednog bunara kako bi se moglo odgovoriti na sve veću potrebu širenja vodovodne mreže u seoskim područjima u južnom dijelu Distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Čitajte takođe
Close
Back to top button