RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Stranka za BiH predstavila kandidate za Lokalne izbore 2020. godine

Rukovodstvo Stranke za Bosnu i Hercegovinu Vijeća Brčko distrikta danas je održalo konferenciju za medije u maloj sali brčanske Skupštine povodom početka predizborne kampanje i predstavili kandidate s liste za Lokalne izbore 2020. godine.

Predsjednik stranke Zijad Nišić rekao je kako su predložili mnogo zakona i odluka koje su građani prepoznali, te je istaknuo dosadašnje rezultate i doprinose koje je Stranka za BiH postigla.

„Snizili smo cijenu legalizacije stambenih objekata na državnom zemljištu, cijenu koštanja lične karte za entitetsko državljanstvo FBiH i umjesto 100 KM sada je 10 KM. Ustanovili smo jedinstvenu ljekarsku komoru u Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, ublažili smo diskriminaciju u raspodjeli poticaja u poljoprivredi, te smo ostvarili još mnogo doprinosa“, istaknuo je Nišić.

Nadalje, Nišić je predstavio ciljeve koje, kao stranka, planiraju ostvariti u predstojećem razdoblju, a koji se tiču prosperiteta Brčko distrikta.

„U narednom periodu S BiH predviđa ostvariti sljedeće ciljeve: otvoriti široki front u borbi protiv korupcije, zapošljavanje u javnom sektoru učiniti transparentnim i na osnovu objektivnih kriterijuma, jačati privredu kroz olakšice i poticaje koji će privući strane i domaće investitore, te voditi vakcinalnu kampanju u zaštiti zdravlja građana od zaraznih bolesti. Ovo su samo neki primjeri, a naša lista ciljeva je mnogo duža“, rekao je Nišić.

Dodao je kako se Stranka za Bosnu i Hercegovinu dosljedno zalaže da BiH bude država svih njenih građana u pogledu prava, sloboda i interesa, te kako svoju politiku projektiraju za buduće generacije.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Skoro polovina žena u BiH je iskusila neki oblik nasilja

Radio Brčko

Na završnoj Konferenciji Tvining projekta Brčko distrikt ocijenjen najuspješnijim

Admir Kadrić

Шпирић и Човић у Загребу на конференцији поводом 25 година Дејтонског споразума

Radio Brčko