RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Sugrađanima predstavljen Arman Korajac

Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” Brčko i Fondacija porodice Bećirević sinoć su, u okviru projekta predstavljanja uspješnih Brčanki i Brčaka, predstavili mladog magistra fizike Armana Korajca, rođenog 1995. godine u Brčkom, koji je na fakultetu u Sarajevu dipomirao prosjekom deset. Nakon toga uspješno je završio master studije u Minhenu gdje je, od 170 kandidata, bio među trideset stipendista, kao i prvi student, postdiplomac iz BiH. 

„Velika mi je čast što sam dobio priliku nešto reći o svom dosadašnjem radu i planovima za naredni period, prije svega potvrđujući da Brčko, kao i uvijek do sada, ima mladih i talentovanih ljudi koji i u domenu  naučne fiizike mogu postići respektabilne rezultate“, istakao je Korajac. 

Govoreći o planovima za budućnost, Korajac kaže da je njegov cilj da u narednom periodu svojim radom, bar u nekoj mjeri, doprinese razvoju standardnog modela u fizici kroz analizu četiri fundamentalne sile u prirodi.

Doktorica  Azra  Dervišević, u ime Fondacije porodice Bećirević, nije krila zadovoljstvo što je Arman Korajac, četvrti mladi i uspješni sugrađanin, koji se javnosti predstavlja na ovaj način.

„Time ostvarujemo glavnu misiju fondacije koja se ogleda u promovisanju znanja iz svih naučnih oblasti. Ovim serijalom predstavljanja želimo pokazati, prvenstveno našim mladim sugrađanima, kako njihovi vršnjaci mogu dostići najveće rezultate u nauci, te  po toj osnovi biti uvaženi građani svijeta“, kazala je doktorica Dervišević.

Inače, o dostignućima rada Armana Korajca govorio je i njegov kolega magistar Senad Isaković.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Fondacija Bećirević ove godine dodjelila 10 stipendija

Sanita Jerković Ibrahimović

Брчко: Промовисана књига “Честите убице”

Vladimir Matijević

Brčko: U “Preporodu” promovisana izdanja Instituta za jezik Univerziteta u Sarajevu

Mirsad Arnautović
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!