RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: U subotu Protestantska evanđeoska crkva obilježava 62 godine postojanja

Protestantska evanđeoska crkva obilježava 62 godine svog postojanja u Brčkom.

U prostorijama Crkve u Brčkom, ul. Prnjavor br. 5. u subotu, 13. aprila 2019. održaće se omladinska konferencija, sa početkom 12h.

Ova vjerska zajednica podržava međureligijsku saradnju, te tim povodom koristi ove prigodne datume da se okupe vjernici i prijatelji iz zemlje i inostranstva. Svečanosti će prisustvovati mladi iz BiH, Hrvatske, Srbije i drugih zemalja.

Glavni predavač će biti Pastor Miroslav Radovanović, a muzički program će voditi grupa mladih iz Sremske Mitrovice.

Protestantska crkva u Brčko distriktu BiH je multinacionalna, otvorena za sve ideje, kulture i narode – ne samo u vjerskom radu, gdje propovijeda svetopisamsku istinu o Bogu, nego i u humanom. Djelima i životom dokazuje svoju vjeru i opredijeljenost da se u ovom regionu pritekne u pomoć ljudima koji su u potrebi.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

У Брчком се данас обиљежава Дан српског јединства, слободе и националне заставе

Миљана Ђурђевић

Večeras u sali Gimnazije Festival “Dječija mašta može svašta”

Suvad Alagić

U Brčkom se sutra održava manifestacija “Izbor sportiste godine”

Radio Brčko