RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Započele edukacije za osobe koje su se prijavile na Program samozapošljavanja u poljoprivredi za 2022. godinu

Započele su edukacije za osobe koje su se prijavile na Program samozapošljavanja u poljoprivredi za 2022. godinu za koji je iz Proračuna Distrikta izdvojeno 500.000 KM.

Predavanja se održavaju u Omladinskom centru svaki dan od 16 sati do 16 i 45 i trajat će do 21. oktobra.

„Na Javni poziv Zavoda za zapošljavanje na ovaj Program samozapošljavanja prijavilo se ukupno 34 osobe. Jedna osoba može dobiti maksimalno 20.000 KM po ovom pozivu. Na edukacijama aplikanti će se upoznati kako da registrijaju svoje poduzeće, kako da vode poduzeće sa ekonomskog gledišta“, kazao je Admir Galijatović šef Sektora za posredovanje pri zapošljavanju.

Kroz devet dana obuke predavanja će se obaviti u tri modula i to analiza Javnog poziva, teorijski i praktični dio biznis plana.

„Nakon završene obuke aplikanti imaju rok od 15 dana da predaju svoje poslovne planove na protokol Zavodu za zapošljavanje Brčko distrikta, nakon čega se biraju kandidati koji su ispunili sve uvjete za dobijanje sredstava po ovom Programu i potpisuje se ugovor“, rekao je Branko Brkić, predstojnik Odsjeka za ruralni razvoj u Vladinom Odjelu za poljoprivredu.

Ukoliko aplikanti ne budu poštovali ugovornu obavezu dolazi do raskida ugovora i dužni su vratiti sva novčana sredstva, te u narednih pet godina nemaju pravo aplicirati ni na jedan Javni poziv koji se financira iz proračuna Distrikta.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Број незапослених лица у дистрикту смањен за 2.081 лице

Дејана Крстић

500.000 KM за програм самозапошљавања у пољопривреди

Дејана Крстић

Brčko: Zavod za zapošljavanje produžio rok za poslovne obuke kandidata

Suvad Alagić