RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Završen Javni poziv za pacijentska udruženja

Završen je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu tekuće donacije za pacijentska udruženja Brčko distrikta BiH koji je početkom ovog mjeseca objavilo Odjeljenje za stručne i administrativne poslove u Vladi Brčko distrikta BiH.

Na Javni poziv mogla su se prijaviti udruženja građana Brčko distrikta Bosne i Hercegovine koja za cilj imaju zaštitu i promociju prava pacijenata, a koja su opravdala dodijeljena sredstva iz prethodne godine iz budžeta Brčko distrikta. Senad Tufekčić šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove rekao je da je za ove namjene iz budžeta izdvojeno ukupno 40 hiljada KM.

„Na području Distrikta registrovano je oko 15 pacijentskih udruženja koja kroz različite projekte rade na promociji prava pacijenata i davanja podrške oboljelim osobama od različitih oboljenja. Ovo je veoma značajan Javni poziv za pacijentska udruženja jer na ovaj način će moći finansirati svoje redovne aktivnosti kao i angažovati osobe za pisanje projekata za ostale Javne pozive“, kazao je Tufekčić.

Prema njegovim riječima pacijentska udruženja imaju dobru saradnju i sa Javnom zdravstvenom ustanovom Brčko distrikta i Odjeljenjem za zdravstvo i ostale usluge uz čiju pomoć također ostvaruju mnoga prava i olakšice tokom liječenja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Блажић: Реализовано доста тога, у плану још неке активности Oдјељења

Дејана Крстић

Брчко: У току пријаве за обуку из области европских интеграција за запослене у јавној управи

Anđelka Đurić

Брчко: Позив удружењима грађана, фондацијама и другим правним и физичким лицима

Radio Brčko