RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Budžet Distrikta: Amandmani zastupnika kroz rebalans

Zastupnici brčanskog Parlamenta, tokom prijepodnevnog rada, apsolvirali su oko 250 amandmana na budžet Distrikta za tekuću godinu. Kako se očekuje, budžet, okvirno težak 220 miliona maraka, i to u obliku kako ga je predložila Vlada, trebao bi biti usvojen tokom večeri ili sutra.

Amandmani zastupnika, naknadno će biti ugrađeni kroz rebalans budžeta.

„Usvajanjem osnovne knjige budžeta osiguravamo dalje nesmetano funkcionisanje svih institucija i službi u Distriktu, dok će, i ono što se čulo kroz javne rasprave biti dograđeno, od strane samih zastupnika, prilikom rebalansa budžeta. Sam rebalans, moguć je već narednog mjeseca“, rekao je dopredsjednik brčanske Skupštine, Ivo Filipović.

Inače, osnovna knjige budžeta, okvirno predviđa, između ostalog usmjeravanje 34,2 posto sredstava u socijalna davanja i subvencije, 36 procenata za plate, te 16,3 posto za materijalne troškove. Amandane opozicionih stranaka nije prihvatila skupštinska Komisija za budžet, a njen stav glasanjem danas su potvrdili i zastupnici parlamentarne većine.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Skupština Distrikta nastavlja analizu utroška električne energije i njenog plaćanja

Admir Kadrić

Odluka o formiranju Vijeća nacionalnih manjina na narednom zasjedanju Skupštine Brčko distrikta BiH

Admir Kadrić

Nakon godišnjih odmora brčanska Skupština sutra o rebalansu proračuna

Gorana Antić