RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Na odlagalištu Policije Brčko distrikta BiH trenutno se nalaze 144 oduzeta motorna vozila

Policija Brčko distrikta BiH u sklopu planskih aktivnosti u oblasti kontrole i sigurnosti saobraćaja na putevima na području Distrikta, tokom prethodnih nekoliko mjeseci oduzela je više od 50 motornih vozila od višestrukih povratnika u činjenju prekršaja u saobraćaju.

“Policijski službenici Policije Brčko distrikta intenzivno rade na osnaživanju sigurnosti vozača u saobraćaju na putevima u Brčkom, a jedna od svakodnevnih radnji je i oduzimanje motornih vozila u saobraćaju. Tokom prošle godine policijski službenici privremeno su oduzeli 51 motorno vozilo, dva motocikla i moped, dok su u prva dva mjeseca ove godine oduzeli četiri motorna vozila. Navedene osobe u ROF bazi podataka imaju oko 500.000 KM neplaćenih kazni”, potvrdila je Dževida Hukičević.

Oduzeta vozila deponovana su na depo brčanske Policije do okončanja sudskog postupka, a trenutno se na odlagalištu nalaze 144 motorna vozila, devet moticikala i tri plovila.

Prema njenim riječima protiv navedenih osoba podnešeni su zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH, koji je nadležan da odlučuje o daljnjim radnjama koje se tiču oduzetih motornih vozila. Po pravosnažnosti sudske odluke ukoliko je izrečena mjera oduzimanja vozila u korist Brčko distrikta, nadležna komisija za raspolaganje trajno oduzetim predmetima provodi proceduru trajnog oduzimanja i prodaje.

“Komisija za raspolaganje trajno oduzetim predmetima u postupku licitacije putem javnog oglasa o prodaji vozila putem neposredne pogodbe, prošle godine je izvršila prodaju 31 vozila u staro željezo, od čije prodaje je prikupljeno 15.500 KM sa uračunatim PDV-om, te su sredstva uplaćena na jedinstveni račun Brčko distrikta BiH. Osim ovog okončanog, u toku je još jedan postupak prodaje 20 motornih vozila putem javnog poziva kojim se pozivaju ponuđači da dostave ponude za otkup tih vozila kao sekundarnih sirovina za reciklažu”, dodala je Hukičević.

Iz brčanske Policije još jednom apeluju na neophodno poštovanje zakona koji regulišu oblast saobraćaja, te upozoravaju višestruke povratnike u izvršenju saobraćajnih prekršaja da će intenzivne kontrole prema toj kategoriji biti nastavljene s ciljem odvraćanja od daljeg kršenja saobraćajnih propisa i prevencije ovakvih pojava.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Policija BD: Radarske kontrole za period od 20-26.5.2019. godine

Radio Brčko

У Брчком регистровано преко четири хиљаде комада оружја

Миљана Ђурђевић

Brčko: Dva muškarca uhapšena, a jedan priveden zbog proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga

Radio Brčko