RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Neophodno dodatno osigurati “zviždače”

Komisija za borbu protiv korupcije ovdašnjeg Parlamenta je sa svim relevantnim faktorima u Brčkom održala sastanak s ciljem informisanja o toku aktivnosti na primjeni usvojenih zakonskih rješenja, kao i Akcionog plana za borbu protiv korupcije u Distriktu.

„Veoma je važno da usvojeni zakoni startaju sa primjenom, prvo kroz Kancelariju za prevenciju i borbu protiv korupcije za koju u narednom budžetu valja pozicionirati sredstva, a u međuvremenu usaglasiti i broj uposlenika u istoj. Osim toga, treba kroz već usvojene zakone osigurati i sredstva, kojima bi se koristila za nužno ekonomsko zbrinjavanje lic koja prijave korupciju i kao posljedicu tog čina ostanu bez posla“, rekao je predsjednik skupštinske Komisije za borbu protiv korupcije, Esed Kadrić.

Ovakvi sastanci trebali bi se održavati najmanje svaka tri mjeseca kako bi se mogli pratiti rezultati primjene akcionih planova borbe protiv korupcije u Distriktu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Parlament danas o lokaciji dvorane i setu zakona o platama

Admir Kadrić

Skupština Brčko: Odluka o specijalnoj pogodbi sa “Elektro-prenosom BiH”

Admir Kadrić

Комисија за економски развој и пољопривреду брчанске Скупштине дискутовала о повећању плата

Дејана Крстић