Brčko

Održan okrugli sto o ekonomskom potencijalu Brčko distrikta BiH

U susret 3. Biznis forumu Brčko distrikta BiH, koji će biti održan od 3. do 5. oktobra, danas je u brčanskoj Gradskoj vijećnici održan Okrugli sto na temu „Situacija i perspektiva ekonomskog potencijala Brčko distrikta BiH“. Učešće na okruglom stolu uzeli su predstavnici Privredne komore, Udruženja poslodavaca, Zavoda za zapošljavanje, predstavnici banaka te privrednici s područja Brčko distrikta BiH. Okrugli sto je otvorio gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić.

Moderator Okruglog stola i član Organizacionog odbora 3. Biznis foruma Srđan Lalić rekao je da je jedan od zaključaka danas bio taj da su investicije iz dijaspore potrebne Brčko distriktu BiH i regiji u smislu ulaganja u firme i stvaranja novih radnih mjesta, a, kako je naveo, uočeno je da postoji dosta lica kojima su potrebne vještine i znanje, u čemu dijaspora također može biti partner. „Akcenat je stavljen na malu privredu, odnosno preduzetništvo i jedan od zaključaka je da bi bilo poželjno da napravimo partnerstvo male privrede i institucija Brčko distrikta BiH“, dodao je Lalić.

Direktor Biznis foruma Damir Bulčević rekao je da je održavanjem Okruglog stola završena pripremna faza ovogodišnjeg Biznis foruma. „Na ovogodišnjem Biznis forumu jedan od osnovnih ciljeva je da čujemo mišljenje privredne i akademske zajednice i uvažimo ih kroz Vladine programe te da stvorimo kvalitetan, siguran i dostojanstven život, kako ljudi ne bi odlazili iz zemlje. Zajedničkim snagama treba da okupimo privrednike i prepoznamo one koji daju dobar primjer drugima te da vladavinu prava stavimo na prvo mjesto“, zaključio je Bulčević.

Tema 3. Biznis foruma Brčko distrikta BiH je „Dijaspora za partnerstvo“.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button