RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Održana promocija romana “Njena strana nezavršene priče” Dženane Hasić Čamo

Povodom proslave Dana Distrikta, u organizaciji Književnog kluba „Pablo Neruda“ Brčko, sinoć je u foajeu Doma kulture promovisan roman “Njena strana nezavršene priče”, autorice Dženane Hasić Čamo, Brčanke koja živi u Orašju.

Predstavljač romana, Ernad Osmić, je kazao da se po književnoj formi ovo djelo može svrstati u formu romana koji u središtvu pažnje ima demitologizaciju muško-ženskih odnosa sa naglaskom na seks, a da će čitatelji i vrijeme dati konačan sud o ovoj knjizi.

Recenziju za roman uradili su Žarko Milenić i Almir Zalihić, a izdavač je Vlada Brčko Distrikta.

Moderator i predstavljač Boris Marić je primijetio da je ovaj prvenac autorice Inge ljubavni roman sa elementima tragike.

Autorica romana Dženana Hasić Čamo trudila se, sem u djelu koji je uvijek fikcija, ostati tajanstvena, zagonetna i nerazokrivena i prilikom javnog pojavljivanja na vlastitoj promociji u Brčkom. Ona to radi ciljano s jasnom namjerom da zaintrigira književnu javnost za svoje djelo, ali i za sebe kao auotora. Neka joj je sretno na tom trnovitom putu do zvijezda! Vrijeme i društvena stvarnost koja se neprekidno nalazi u spiralnim mijenama određuje mjeru i mjesto svakog pisca, pa tako i Inge.

Ona je još napomenula da knjiga nije namijenjana publici mlađoj od 18 godina.

Večeras je promocija knjige “Lady i Aziz-Aga”, Mirjane Đapo, koja u Domu kulure počinje u 19.00 sati.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Otkazana promocija romana „Ljetopis o kralju Tvrtku“

Radio Brčko

U Brčkom promoviran roman “Ljetopis kralja Tvrtka” Jasmina Imamovića

Suvad Alagić

“Mjesec knjige” počinje u Brčkom danas i traje mjesec dana

Suvad Alagić