RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Predavanje “Tri izvora srpskog identiteta” Miloša Kovića održano u Brčkom

Izvor: Suvad Alagić

Večeras je u kulturno – administrativnom centru “Patrijarh Pavle” u Brčkom održano posjećeno predavanje „Tri izvora srpskog identiteta“ prof. dr Miloša Кovića.

On je u izjavi medijima kazao da su tri ključne činjenice istorijskog postojanja srpskog naroda i postojanja nečega što je srpski narod, jezik, vjera i sjećanje, pamćenje.

„Uvijek se moramo podsjećati šta znači jezik za osjećanje pripadnosti, u čemu je uloga pravoslavlja i pravoslavne Crkve u istoriji srpskog naroda, i u čemu je značaj sjećanja, pamćenja, koliko je pamćenje i sjećanje važno za osjećanje pripadnosti, nacionalne svijesti ili narodnosne svijesti, kako se to govorilo u 19. vijeku“, poručio je Ković.

Prof. dr. Miloš Ković osnovne studije završio je na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, gdje je i magistrirao 2003. godine sa temom Zapadnoevropske političke ideje u “Srpskom književnom glasniku” 1901 – 1914.

Doktorski rad na temu Bendžamin Dizraeli i balkanska politika Velike Britanije odbranio je 2006. na matičnom fakultetu.

Na Univerzitetu u Oksfordu boravio je na stručnom usavršavanju akademske 2004/2005 godine. Učestvovao je na međunarodnim konferencijama u Londonu, Firenci, Jeni, Sofiji, Beogradu …

Od 2000. predaje opštu istoriju novog vijeka na Filozofskom fakultetu, gde je prošao sva naučna zvanja.

Organizator predavanja je Konzervativni klub iz Brčkog.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Брчко: Одржано предавање историчара Милоша Ковића путем видео линка

Vladimir Matijević

Брчко: Одржана пројекција документарног филма “Ако те се сјетим једном само”

Anđelka Đurić

Брчко: У петак предавање проф. др Милоша Ковића

Radio Brčko