RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Протест угоститеља у Брчком

Угоститељи из Брчког  још једном су упозорили на лоше стање у овом сектору и апеловали на Владу Брчко дистрикта да што прије реагује са адекватним мјерама.

Предсједник Удружења угоститеља Брчко дистрикта Един Бећиревић рекао је да угоститељи у Брчком тренутно послују на ивици економске одрживости и додао да без помоћи надлежних органа овај сектор може доживјети потпуни крах.

“Наши проблеми су и даље исти, нисмо ослобођени ни плаћања закупнина, нити јавних површина. Још се нисмо опоравили од првог таласа вируса корона а долази зимски период када ћемо имати још више трошкова. Од Владе Брчко дистрикта очекујемо одређене олакшице у виду ослобађања плаћања доприноса на плате или нечег сличног, јер ми сами не можемо ријешити овај проблем”, истакао је Бећиревић.

Он је напоменуо да је већина угоститеља послује на нивоу од 40% прихода у односу на исти период прошле године и најавио обуставу рада свих угоститељских објеката следеће сриједе у периоду од 10 до 12 часова као последњи вид упозоерења.

Власник једног од угоститељских објеката у Брчком Живан Лазаревић рекао је да угоститељи не бјеже од примјена мјера али да се мора наћи разумна граница између заштите здравља грађана и пословања угоститеља.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Павић: Од протеста у организацији “Правда за Давида” могу да профитирају само непријатељи РС-а

Radio Brčko

Радници седам рудника у Федерацији БиХ затражили оставке одговорних и повећање плата

Radio Brčko

Протести у Сарајеву: Студенти остају без хране

Radio Brčko