RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Скенлан: Скупштина и Влада дистрикта раде на креирању бољег окружења

Скупштина и Влада Брчко дистрикта предузеле су у протеклих десет дана значајне кораке на креирању бољег окружења за грађане и пословне субјекте у дистрикту, изјавио је данас супервизор за Брчко, Мајкл Скенлан.

Он је поздравио усвајање новог Закона о буџету у првом читању, те одлуку Скупштине да унаприједи Закон о удружењима и фондацијама, саопштено је данас из ОХР-а.

“Фискална дисциплина, транспарентност и одговорно трошење јавног новца за добробит заједнице од кључног су значаја за обезбјеђење добре управе, развој инфраструктуре, те раст приватног сектора у дистрикту”, рекао је Скенлан који је и први замјеник високог представника.

Он је похвалио подршку Скупштине дистрикта иницијативи у сектору јавно-приватног партнерства коју је покренула Влада са групацијом “Студен холдинг”.

У саопштењу се наводи да је циљ ове иницијативе побољшање пословног окружења да би се промовисао раст локалних привредних субјеката и привукле стране инвестиције, што ће допринијети отварању добро плаћених радних мјеста.

“Поздрављам ове иницијалне кораке и надам се да ће се ове иницијативе реализовати до краја, тако да Брчко дистрикт може остварити потенцијал као разнолика, динамична и просперитетна средина”, истакао је Скенлан.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Supervizor Scanlan: Vrijeme je za intenziviranje aktivnosti kako bi Brčko postalo regionalno prometno čvorište

Radio Brčko

Supervizor za Brčko: Šansa za poboljšanje kvaliteta života je nadohvat ruke

Radio Brčko

Brčko: Pisić se sastao sa Michaelom Scanlanom i komandantom EUFOR-a u BiH

Radio Brčko