RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Tužilaštvo Brčko: Povećana kazna osuđenom za krađu automobila

Nakon postupka po optužnici Tužilaštva Brčko distrikta BiH Ljubiša Đekić (38) iz Dervente pravosnažno je osuđen na godinu dana zatvora za krađu automobila od bivšeg poslodavca u Brčkom. Njega je na ovu kaznu osudio Apelacioni sud u ovom gradu, pošto mu je po žalbi Tužilaštva povećao kaznu sa šest mjeseci, koju mu je bio izrekao Osnovni sud Distrikta.

Ljubiša Đekić, zvani “Al Kapone”, pravosnažno je osuđen, jer je noću između 8. i 9. marta 2017. godine provalio u prostorije autopraonice D- Lazarević u Brčkom, u kojoj je nakratko bio zaposlen. On je podesnim predmetom i fizičkom snagom otvorio prozor na bočnoj strani objekta, ušao unutra i najprije oduzeo zatečeni novac i pogonske ključeve od pet vozila parkiranih ispred autopraonice. Zatim je stavio u pogon automobil vlasnika radnje, Peugeot 207, vrijedan oko 8 000,00 KM i odvezao se u pravcu Dervente.

Tužilaštvo Distrikta optužilo je Đekića za krivično djelo teške krađe (iz člana 281 stav (1) tačka 1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH), a pošto je priznao krivicu, Osnovni sud ga je u maju ove godine osudio na šest mjeseci zatvora. Postupajući po žalbi Tužilaštva zbog neodgovarajuće odluke o kazni, Apelacioni sud Distrikta nedavno je preinačio ovu presudu povećavši kaznu osuđenom na godinu dana zatvora.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Pritvor migrantu iz Maroka osumnjičenom za produženo krivično djelo krađe

Radio Brčko

Potvrđena optužnica za ratne zločine: Senad Pekić optužen zbog ubistva tri civila srpske nacionalnosti u Bukviku

Radio Brčko

Brčko: Tužilaštvo Distrikta optužilo Zlatana Latifovića zbog prevare dvadeset lica

Radio Brčko