RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

U akciji “Linz” pretresen stambeni objekat Brčaka koji je pljačkao u Austriji

Pripadnici Policije Brčko distrikta BiH, u saradnji sa pripadnicima MUP-a Republike Austrije, Pokrajinskog kriminalističkog ureda iz Linza, izveli akciju kodnog naziva “LINZ”

Nakon višemjesečne saradnje sa Pokrajinskim kriminalističkim uredom iz Linza, MUP-a R. Austrije i Državnim tužilaštvom R. Austrije, pripadnici Policije Brčko distrikta BiH, su u proteklom periodu, pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, proveli akciju kodnog naziva “LINZ”.

Naime, postupajući po zamolnici za pružanje međunarodne pravne pomoći, upućenoj od strane Državnog tužilaštva Ried im Innkreis, uz posredovanje Atašea MUP-a Austrije u BiH, pripadnici Policije Brčko distrikta BiH, su nakon pribavljenih naredbi za pretresanje od Osnovnog suda Brčko distrikta BiH, a pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, izvršili pretresanje stambenog objekta lica sa inicijalima D.K. rođenog 1976. godine, sa područja Brčkog.

Pretresanje je izvršeno zbog postojanja osnova sumnje da je lice D.K. počinilo veći broj krivičnih djela „teških krađa“, na području Republike Austrije.

Prilikom provođenja radnji pretresanja stambenog objekta, pronađeno je i privremeno oduzeto 117 raznih predmeta, za koje postoji sumnja da bi mogli poticati iz krivičnih djela teških krađa, počinjenih na području Republike Austrije.

S obzirom da je u proteklom periodu jedan dio predmeta koji su pronađeni i oduzeti tokom pretresanja, prepoznat od strane oštećenih lica u Austriji i da će ih MUP-a R. Austrije koristiti kao dokaz u daljem postupku, od strane Atašea MUP-a Ambasade R. Austrije u Bosni i Hercegovini, Policiji Brčko distrikta BiH upućena je zahvalnost na dosadašnjoj saradnji u ovom slučaju.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Sarajevo: Sanjinu Sefiću 14 i po godina zatvora

Radio Brčko

Brčko: Dva muškarca uhapšena, a jedan priveden zbog proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga

Radio Brčko

Brčko: Osuđeni za ratne zločine uhapšen i za razbojništvo i teške krađe

Radio Brčko