Brčko

U Brčkom će za predstojeće Lokalne izbore biti otvoreno 140 biračkih mjesta

Izborna komisija Brčko distrikta je, u skladu sa rokovima i izbornim aktivnostima, donijela odluku o preliminarnom određivanju biračkih mjesta u Brčko distriktu BIH za predstojeće Lokalne izbore u BiH.

„Prema ovoj odluci u Distriktu je formirano 140 redovnih biračkih mjesta i jedno biračko mjesto za glasanje u odsutnosti i nepotvrđenim glasačkim listićima”, kazala je Andrea Mrkonjić, predsjednica Izborne komisije Brčko distrikta.

Ovom broju biračkih mjesta bit će pridodani i mobilini timovi koji će biti formirani u narednom periodu kada krenu aktivnosti oko prijave glasača koji nisu u mogućnosti da na dan izbora dođu glasati na redovna biračka mjesta.

Predsjednica Izborne komisije u Brčkom je naglasila da će Centralna izborna komisija BiH u narednim danima dostaviti i listu ovjerenih političkih subjekata koji sudjeluju na Lokalnim izborima u Brčko distriktu kako bi se  moglo izvšiti žrijebanje i dodjela biračkih mjesta u biračkim odborima.

Krajnji rok za ovu aktivnost je 16. septembar ove godine.

Izborna komisije Brčko distrikta je u vremenskom periodu od 18.07 do 17.08. ove godine izvršila izlaganje privremenog biračkog spiska na svim biračkim mjestima sa predhodnih Opštih izbora u BiH.

“Tokom izlaganja privremenog biračkog spiska bilo je oko 200 provjera biračkog prava, te pet prijava za promjenu biračke opcije birača koji imaju status raseljenog lica”, istakla je Mrkonjić.

Konačni birački spisak za redovne glasače se zaključuje prvog oktobra ove godine i svi građani imaju mogućnost do tog datuma da izvrše eventualne promjene.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Čitajte takođe
Close
Back to top button