BrčkoSport

Уз “Видовданску трку” и “Балканијада” – сутра крос у Брчком

На данашњој конференцији за медије директор Видовданске трке Борислав Ђурђевић изнио је детаље о томе како ће изгледати наредна, 23. по реду Видовданска трка.

Између осталог, изјавио је да очекују преко 20 елитних такмичара из топ 150 цијелог свијета.

“Знамо у овом моменту да ћемо ове године сигурно пообарати све рекорде од броја учесника до квалитета. Јуришаћемо на сребрни знак ИААФ и сигурно ћемо сачувати лидерску позицију у овом дијелу Европе. Свјетска лига ове године иде у новом формату, и ИААФ на нас веома озбиљно рачуна. Ове године је новина да се старт и циљ селе на Булевар мира и имамо увјеравања да ће он бити функционалан средином маја. Биће то фантастична слика која ће отићи у свијет”, рекао је, у уводу, Ђурђевић.

Борислав Ђурђевић

За сребрни знак ИААФ-а “Видовданска трка” треба имати најмање 24 такмичара и такмичарке из топ 150 у свијету.

“Очекујемо поред те обавезне квоте још двадесетак квалитетних такмичара са свих континената јер ће многи жељети да се у Брчком, које има веома брзу и једну од најбољих стаза на 10 км на свијету, изборе за свој рејтинг за 2020. годину. У овом моменту имамо више пријава учесника него прошле године 15 дана пред трку”, нагласио је Ђурђевић.

У склопу “Видовданске трке” биће одржано и првенство Балканске атлетске федерације која броји 21 чланицу. То значи да ће Брчко бити домаћин 21 делегације и 21 репрезентације.

“Огромна је то ствар за цијелу БиХ, а трка заједно са “Балканијадом” ће сигурно представљати највећу спортску манифестацију икад одржану у Брчком#, прецизирао је директор “Видовданске трке”.

Ђурђевић је, као Члан Управног одбора АС БиХ и предсједник АС Републике Српске, овом приликом најавио и првенство у кросу које ће сутра бити одржано у Брчком. Крос ће, као и протеклих година, бити одржан у бившој бази СФОРа.

„Своје такмичаре је пријавило укупно 17 клубова из цијеле БиХ, а у свим узрасним категоријама такмичиће се 116 учесника. Стижу најбољи из БиХ на челу са Османом Јунузовићем, понајбољим средњопругашем на простору бивше Југославије и наша олимпијка Лусија Кимани. Мислим да ће АК „Брчко“, који је домаћин као и сваке године, направити одличну организацију“, навео је Ђурђевић. Такмичење почиње сутра у 12:00 часова.

Ђурђевић је посебну захвалност изразио ЈП “Комунално” Брчко које је, као и увијек, до сада припремило стазу и обезбиједило све техничке услове да ово такмичење буде одржано на највишем организационом и такмичарском нивоу.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button