RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BrčkoKultura

Брчко: Обиљежено 60 година матуре ученика Економске школе

Мај и почетак јуна су мјесеци матурских забава. Протеклог викенда у Брчком је одржан још један сусрет генерације и ништа не би било необично да се не ради о генерацији која је обиљежила 60 година матуре. На шездесетој годишњици матуре окупили су се некадашњи ученици Економске школе – генерације 1961/62 године, како би се поновно дружили, оживљавали успомене на прекрасно доба у свом животу које се не заборавља. Фадил Јашаревић један од некадашњих матураната Економске школе каже да ни сањаo није да ће доживјети ове године.

„Од један до 60 је дуго вријеме и свима бих пожелио да доживе наше године, па и мало више“, каже Јашаревић.

На прослави 60 година матуре окупило се 11 некадашњих матураната  Економске школе коју је тада укупно похађало 90 ученика четвртих разреда.

Сусрет генерације некадашњих матураната у Брчком, била је и прилика да једни другима испричају што су им ново донијеле године, које су радости и успјеси, а и нови добри људи ушли у њихове судбине. То је био дан резервисан само за лијепе приче, а оне се разумљиво, увијек вежу за добре људе. Међу матурантима, онима који су прославили 60 година матуре нашао се и наш колега Стјепан Богутовац који је те давне 1961/62 године завршавао Економску школу у Брчком. И на крају, са овог скупа некадашњих матураната, сада осамдесетогодишњака, је поручено младима да вјерују старијима и њиховом искуству, али да граде свој пут и настоје оставити трага у животу града и средине у којој живе.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Uručene diplome svršenim srednjoškolcima Ekonomske škole

Sanita Jerković Ibrahimović

Брчко: Два средњошколца позитивна на вирус корона

Миљана Ђурђевић

Brčko: Učenici Ekonomske škole predstavili teme u okviru Projekta “Ja, građanin”

Mirsad Arnautović